Înainte de lansarea Samsung Galaxy S21 Ultra 5G s-a vorbit în repetate rânduri despre posibilitatea ca gigantul sud-coreean a anulat seria Galaxy Note. Motivul, așa cum știm bine din recenzia Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, este că noul smartphone de ultimă generație este primul care oferă vreodată suport complet S Pen, exclusiv până acum pentru familia Galaxy Note.

Noua notă poate întârzia

Ei bine, după cum raportezi Bloomberg, Koh Dong-jin, Președinte al filialei mobile a Samsung, în cadrul reuniunii anuale cu acționarii, a evidențiat diferența incredibilă dintre cerere și ofertă pentru semiconductori. Rezultatul acestei grave crize care afectează sectoare de afaceri importante este că Este posibil ca Samsung să nu introducă un nou Samsung Galaxy Note în a doua jumătate a anului 2021.

Iată cuvintele pe care le-a spus Dong-jin în timpul ședinței: „O serie de note sunt poziționate ca modele high-end în portofoliul nostru. Poate fi o povară să dezvăluie două modele majore într-un an, deci poate fi dificil să emiți modelul Note în 2H [seconda metà del 2021, ndr]. Ora de lansare a șablonului Note se poate schimba, dar dorim să lansăm anul viitor un șablon Note.“.

Este pentru prima dată când un executiv de nivel înalt Samsung are în vedere amânarea unui terminal de succes, cum ar fi Galaxy Note, din cauza lipsei de semiconductori, dar, în general, amânarea unui produs este întotdeauna mai bună decât să nu răspundă cererii ridicate a pieței.

Samsung nu este singura mare companie care suferă din cauza lipsei de semiconductori: Xiaomi, de exemplu, ar lua în considerare tăierea comenzilor SoC ale Qualcomm în favoarea celor MediaTek, tocmai pentru că multinaționala americană ar avea dificultăți serioase în respectarea aprovizionării cu cipuri datorate la lipsa semiconductoarelor.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *