Asteptam OnePlus 9 Pro cu siguranță nu lipsește, între schimbarea ritmului confirmată din ce în ce mai mult de ultimele modele, lansarea de produse mai ieftine și colaborarea înfricoșătoare cu Hasselblad pentru a îmbunătăți singura slăbiciune reală a smartphone-urilor OnePlus, s-a creat multă anticipare. Acum, când smartphone-ul este oficial, putem intra în analiza scrupuloasă obișnuită, căutând puncte forte și puncte slabe pentru a permite tuturor să înțeleagă dacă este sau nu produsul potrivit.

Evident alături de variantă Pro există și OnePlus 9 care, ca de obicei, oferă ceva mai puțin pentru a se adresa celor care doresc să limiteze cheltuielile economice, o diferență constând în economii de 200 de euro și pe care o vom analiza într-o viitoare revizuire.

Unboxing-ul OnePlus 9 Pro

Cutia de vânzări OnePlus 9 Pro, ca de obicei, este foarte completă și înăuntru: sursa de alimentare de perete cu suport WarpCharge de 65 W, cablul USB de tip C pentru încărcare și încărcare. pre-aplicat pe smartphone.

Recenzie video OnePlus 9 Pro

Proiectare și ergonomie

A spune că la prima vedere nu vă amintiți că Samsung Galaxy S20 ar fi echivalentul minciunii, datorită sectorului de fotografiere dreptunghiular cu margini rotunjite și ușor ridicate, memoria prinde viață imediat. Momentele în care OnePlus a făcut marea voce în stil și design, de exemplu, cu un sector fotografic centrat în contrast extrem cu piața par de mult. Pacat pentru ca, facand acest lucru, pierdem acel caracter distinctiv care este din ce in ce mai necesar pe o piata din ce in ce mai putin diferentiata.

Cel puțin caută ceva diferit în culori, OnePlus abandonează de fapt iconicul albastru deschis / albastru în favoarea a trei culori: Argint, cea pe care o avem și pe care personal o considerăm mai puțin atractivă, verde și negru. Interesant este însă gradientul corpului din spate care trece de la reflectorizant la gri deschis în partea de sus, o nuanță plăcută de văzut. Prin urmare, OnePlus 9 Pro este realizat aproape în întregime din sticlă, cu certificare Corning Gorilla Glass, în afară de cadru care în schimb este din aluminiu lustruit.

În telefon este distractiv, dar, desigur, dimensiunile sunt importante, vorbim despre 163,2 x 73,6 x 8,7 mm pentru o greutate totală de 197 grame, deci vorbirea este aceeași pentru celelalte. flagship, îl puteți folosi cu o singură mână, dar este încă provocator. O confirmare plăcută este atunci prezența tipicului glisor laterală pentru a comuta rapid de la tonul de apel la modul silențios cu nivel intermediar numai pentru vibrații, încă inexplicabil, deoarece niciun alt producător de smartphone-uri nu l-a copiat (să nu mai vorbim de la Apple) datorită practicității extreme pe care o oferă.

Frontal ecranul este de 6,7 ′ ′ cu rezoluție QHD +, o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz Smart LTPO sau tip dinamic care, prin urmare, optimizează impactul asupra bateriei prin ajustarea ratei de reîmprospătare în funcție de conținutul redat, cu sRGB, P3 și spațiu acceptă o culoare de 10 biți.

Sub afișajul senzorului de amprentă optică, dar încă rapid și precis în detectare, precum și pe Oppo Find X3 Pro a fost situat prea jos, în apropierea capătului inferior, ar fi fost puțin mai confortabil și ușor cel puțin ușor de fierbere.

Audio cu efect stereo oferit de difuzorul principal din partea de jos și de capsula pentru urechi editată de Dolby Atmos, din punct de vedere al calității nu este rău, dar suntem sub principalii concurenți. Printre setări putem alege dacă să egalizăm sunetul pe 3 niveluri: dinamic, film sau muzică sau stiluri inteligente atunci când conectăm căștile prin portul Type-C

Pe de altă parte,Vibrația haptică, acesta este feedback-ul vibrațiilor, care este de foarte bună calitate, nu suntem la nivelul iPhone 12 Pro, dar suntem aproape de el.

Funcționalitate

OnePlus 9 Pro vine pe piață cu interfața grafică Android 11 și OxygenOS 11.2, un sistem de operare extrem de fluid și rapid pentru casă. Tocmai pentru aceste aspecte legate de viteza în efectuarea diferitelor acțiuni este una dintre cele mai bune interfețe la care s-a alăturat recent ColorOS Oppo.

În ceea ce privește funcțiile, are tot ce aveți nevoie, fără a o exagera, ca o secțiune mare dedicată personalizării, după ce ați putut schimba fontul, pictogramele, fundalul (cu unele animate), tranzițiile și animațiile și un set de instrumente utile, cum ar fi posibilitatea de a bloca accesul la anumite aplicații cu o parolă, clona aplicații de rețea socială pentru a utiliza mai multe conturi și așa mai departe.

Am vorbit despre asta mai detaliat într-un accent special acum câteva luni, iată videoclipul pentru a afla mai detaliat

Performanţă

La nivel tehnic este cu siguranță printre cele mai importante corpuri: procesor Qualcomm Snapdragon 888, 8 sau 12 GB de memorie RAM LPDDR5, 128 sau 256 GB de memorie internă conectivitate UFS 3.1, 4G și 5G, WiFi 6 și NFC.

În comparație, de exemplu, cu Xiaomi Mi 11 5G cu care împărtășește multe specificații, inclusiv procesorul, o notă pozitivă a OnePlus 9 Pro este că reușește să mențină temperaturile mai scăzute în timp ce suferă mai puțin de degradarea performanței din cauza strangulare termică. De fapt, chiar și după 10 minute de tensiune puternică, smartphone-ul este oarecum cald, dar nu la fel de mare ca Mi 11, care după 5-8 minute a avut o scădere consistentă a performanței de aproximativ 15-20%.

În ceea ce privește conectivitatea, acesta este complet și pentru recepție este poziționat printre vârfurile gamei, imediat sub Galaxy S21 Ultra, care rămâne puțin mai înalt.

aparat foto

Cea mai mare știre a OnePlus 9 Pro este reprezentată de colaborarea cu Hasselblad, un gigant suedez care produce camere de înaltă calitate. Obiectivele declarate ale acestui lucru calitatea de membru sunt cei care sunt capabili să rafineze performanța smartphone-urilor OnePlus cu o calibrare mai bună a senzorilor, încearcă să recreeze aceeași calibrare a camerelor Hasselblad cu culori mai naturale, precum și să găsească un punct de întâlnire între camere și smartphone-uri.

Intervenția nu are un caracter direct asupra procesării componentelor, ci în software și poate fi văzută pentru contribuția dată la recreerea aceleiași experiențe de fotografiere a camerelor Hasselblad. Interfața aplicației a fost de fapt modificată cu un frumos buton portocaliu pentru a arăta și trage, utilizarea sunetelor iconice ale mărcii Hasselblad, filigranul special dedicat mărcii și poziționat în centrul fotografiei în loc de side-by-side și reînnoirea dispunerea elementelor în modul pro, împreună cu un algoritm de procesare co-dezvoltat.

Apoi, există o nouă caracteristică numită Tilt-shift care prin software încearcă să recreeze efectul simulat al fotografiilor mici.

Există 5 senzori fotografici în total:

  • Unghi larg de 48 megapixeli (echivalent cu 23 mm), IMX789 cu 4-în-1 pixel, f / 1,8 cu stabilizare optică și digitală;
  • Unghi ultra-larg de 50 megapixeli (echivalentul a 14 mm), IMX766, f / 2.2 cu obiectiv liber pentru a corecta distorsiunea ultrawide;
  • 8 megapixeli f / 2.4 cu zoom optic de 3.3x;
  • Monocrom de 2 megapixeli;
  • Camera selfie: 16 megapixeli IMX471, f / 2.4 cu stabilizare electronică.

Calitatea fotografiilor este ridicată, dar din nou suntem puțin sub vârful gamei. Principalele probleme sunt o diferență de temperatură a albului între senzori, în special pe teleobiectivul care produce fotografii care sunt în general mai calde, precum și de calitate mai scăzută și pe o saturație mică de culori care duce la fotografii. Frumoase, dar nu foarte fidele.

Pe de altă parte, modul nocturn, Nightscape 2.0, a fost îmbunătățit pentru fotografierea în medii nocturne: dacă în modul punctare și fotografiere efectiv faceți fotografii foarte zgomotoase, situația se îmbunătățește cu siguranță cu cea mai expusă fotografie în care senzorul principal reușește, de asemenea, să ofere o mulțime de fotografii bune, în schimb unghiul larg, probabil și din cauza lipsei de stabilizare optică, produce fotografii puțin mai ondulate.

Pe partea video există multe inovații interesante: în primul rând, este posibil să comutați între un senzor chiar și în timp ce înregistrați video la 4K la 60 fps, apoi este posibil să înregistrați clipuri chiar și la 120 fps în plus față de 8K la 30 fps atât cu camera principală care, și este cel mai surprinzător lucru, cu unghiul ultra-larg vă permite să realizați clipuri care pot fi utilizate și nu tăiate excesiv, așa cum se întâmplă la principalii concurenți. Nu în ultimul rând, partea software-ului a fost extinsă, HDR-ul pentru camera cu unghi ultra-larg, modul de noapte, videoclipul bokeh și hyper-lapse-ul din videoclip.

Baterie și autonomie

Bateria OnePlus 9 Pro este de 4500 mAh cu suport pentru încărcare rapidă la 65 de wați prin intermediul încărcătorului inclus în pachet, care îi permite să se reîncarce de la 0 la 70% în doar 20 de minute și termină încărcarea în aproximativ o jumătate de oră. De asemenea, acceptă încărcarea rapidă fără fir de până la 50 W, un număr mare minunat pe care nu l-am văzut niciodată la distanță pe Xiaomi Mi 10 Ultra până acum, dar nu am ajuns niciodată în Occident.

Din punct de vedere al duratei de viață a bateriei, din păcate, nu oferă rezultate uimitoare, ajungând la aproximativ 5 ore și jumătate de ecran luminat în timpul zilei cu rezoluție în FHD + și aproape 5 ore cu rezoluție în QHD +. Pe scurt, trebuie să acordați o atenție minimă dacă utilizați în mod normal smartphone-ul dvs. intensiv.

În concluzie

OnePlus 9 Pro va fi disponibil în curând cu un preț de listă de 919 euro pentru varianta de 8/128 GB și 1019 euro pentru varianta de 12/256 GB, prețuri care, prin urmare, confirmă lista de prețuri a anului trecut. Alta fără a decreta, din fericire, un unul nou și altul care a caracterizat până acum locuința chineză de la naștere.

Prețul se oprește și, într-un anumit sens, se oprește și inovația: este, fără îndoială, un OnePlus 9 Pro conservator comparativ cu anul trecut, cu știri exclusiv despre viteze de încărcare, atât wireless, cât și prin cablu, cu privire la rata de reîmprospătare a afișajului de tip variabil și la ușor sectorul fotografic superior, chiar dacă un colos ca Hasselblad și-a pus mâinile în aluat. Tocmai în ceea ce privește sectorul fotografic, în opinia noastră, trebuie doar să fim fericiți că o companie de acest calibru contribuie la calitate, dar pentru a vedea o îmbunătățire bruscă va trebui probabil să aștepte noi actualizări de software.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *