Cel mai bine vândut smartphone Android din 2020 este de la Samsung și este Galaxy A51, deci nu ar putea exista nicio așteptare și atenție pentru succesorul său, Samsung Galaxy A52, care are în mod logic aceeași dorință de a câștiga piața și de a atinge noi obiective de vânzare. Un oficial de la jumătatea lunii martie 2021 a venit timpul să adâncească și să vadă ce oferă și cum funcționează în acest sens revizuire.

Unboxing pentru Samsung Galaxy A52

În interiorul Pachet de vânzări Samsung Galaxy A52 există o sursă de alimentare de perete de 15W (deși smartphone-ul acceptă o încărcare mai rapidă cu 25W, în cazul în care atunci trebuie să cumpărați o sursă de alimentare mai puternică), cablul USB TypeC pentru încărcarea și transferul de fișiere și clipul pentru a scoate căruciorul SIM și MicroSD.

Recenzie video Samsung Galaxy A52

Proiectare și ergonomie

Comparativ cu modelul de anul trecut, se schimbă mult din punct de vedere estetic și acum capătă un aspect hotărât tineresc și proaspăt, abordând în mod evident obiectivul acestui utilizator. Puterea principală rămâne în mod logic multimedia în cazul în care Samsung, care produce componente acasă, poate oferi tot ce este mai bun și poate face acest lucru cu un afișaj excelent de tehnologie Super Amoled de 6,5 inci în FHD + cu noutatea, pentru această gamă de produse, a ratei de actualizare. care atinge 90 Hz, făcându-l egal cu principalii concurenți.

În ceea ce privește calitatea, confirmăm în comparație cu A51 de anul trecut, cu o calibrare bună a culorilor, o gamă decentă de culori acceptate și o luminozitate care poate ajunge până la 800 de niți, suficientă pentru o vizibilitate decentă chiar și sub lumina directă a soarelui. Pentru a fi pretențios, Samsung poate merge chiar și la 1000, dar suntem mulțumiți, mai ales datorită prezenței ratei ridicate de reîmprospătare

Sunetul este stereo, oferit de difuzorul principal plasat dedesubt și de capsula urechii care se redă în difuzor, dacă este necesar. De bună calitate, dar cea mai interesantă specificație este permanența din nou a găurii pentru mufa audio de 3,5 mm, pentru cei care nu doresc să renunțe la căștile cu fir.

În ceea ce privește dimensiunile, cu siguranță nu este un smartphone compact, ci reprezintă o cale discretă între ergonomie, confort și multimedia, cu dimensiuni de 159,9 x 75,1 x 8,4 mm și o greutate bine distribuită de 189 de grame. Puțin mai mare și mai greu decât modelul de anul trecut.

Samsung Galaxy A52

Funcționalitate

Unde Samsung subliniază mereu multe dintre acestea sunt caracteristicile și acest Samsung Galaxy A52 nu face excepție. De când a fost achiziționat, este echipat cu Android 11 cu Samsung One UI 3.0, fără sacrificii speciale în comparație cu frații superiori ai gamei. Aplicațiile preinstalate includ suita clasică Samsung cu Smart Switch pentru a importa date de pe un smartphone vechi, Smart Things pentru a controla produsele IoT, Voice Recorder, Arhivă pentru a explora fișiere în memorie, browser Internet, Samsung Health pentru a monitoriza starea de sănătate, Galaxy Wearable pentru a asocia smartwatch și asistentul vocal Bixby sau Samsung să răspundă spunând „Hei Bixby” și să ofere răspunsuri într-un mod similar, dar într-o anumită măsură, către Asistentul Google (ceea ce evident nu eșuează). Software-ul este completat de aplicațiile Google (Maps, Gmail, Drive etc.) și de unele aplicații Microsoft precum Outlook, Linkedin, OneDrive și Office Mobile pentru gestionarea și editarea documentelor.

Fiind echipat cu un cip NFC, există și Samsung Pay pentru a efectua plăți fără contact sau puteți instala Google Pay din Play Store.

Printre setări se numără câteva funcții interesante, inclusiv posibilitatea de a schimba acțiunea efectuată atunci când este apăsat butonul clasic de pornire, care este setat automat pentru a deschide meniul de închidere. Datorită unei setări, putem conecta smartphone-ul la Windows pentru a partaja mesaje, notificări, fotografii și multe altele, în timp ce sub „Mișcări și gesturi” schimbăm comportamentul acțiunilor facilitate care sunt activate, de exemplu prin scoaterea smartphone-ului sau privind către el.

De asemenea, merită remarcat Game Launcher care nu este altceva decât o aplicație care colectează jocuri instalate și ne oferă informații interesante despre statisticile jocurilor, precum și îmbunătățirea funcționării smartphone-ului pentru a oferi performanțe superioare în detrimentul bateriei. În cele din urmă, există și funcția „Duplicare aplicații” care vă permite să aveți mai multe conturi, de exemplu WhatsApp sau Facebook. Gândiți-vă, este atât de bogat încât păstrează și funcția „Edge Panel”, prezentă de obicei numai pe smartphone-urile cu margini laterale curbate.

Performanţă

Pe Performanța acestui Galaxy A52 este un pas clar față de A51 pe care l-am criticat anul trecut pentru că a fost prea lent în unele situații. Nimic care nu a putut fi folosit, dar au existat prea puține așteptări și încă și astăzi datorită unui procesor care nu răspunde în mod deosebit.

Anul acesta nu există Exynos la bord, ci Qualcomm Snapdragon 720G, un procesor octa core (dual core 2,3 GHz + hexa core 1,8 GHz) prezent pe multe alte produse, testat și funcționează bine, dar evident mai votat pentru a conține consumul decât oferă putere computerului. În orice caz, datorită, de asemenea, 6 GB RAM și 128 GB memorie internă (extensibilă prin MicroSD), reușește să ofere mixul potrivit care vă permite să faceți sesiuni de jocuri intens chiar și cu jocuri importante precum Call of Duty sau Fortnite.

Conectivitatea acestui smartphone, pe de altă parte, nu este ultima deoarece nu acceptă 5G pentru care există un model separat și mai sofisticat, ci se oprește la 4G LTE (dual SIM cu al doilea slot hibrid host sau Nano SIM sau MicroSD ). Apoi, desigur, echipat cu Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 + 5GHz), Bluetooth 5.0, NFC, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo pentru geolocalizare.

aparat foto

Sectorul fotografic al Samsung Galaxy A52 este conceput pentru cei care caută versatilitate, dar cel mai bun din trio în acest sens, cel puțin pe hârtie, este Galaxy A72 care are un senzor de zoom optic, în timp ce aici avem un senzor principal de 64 MP (AF, OIS, f / 1,8 și 0,8 µm), un unghi ultra-larg de 12 MP (FF, f / 2,2 și 1,12 µm), un senzor macro de 5 MP (FF, f / 2,4 și 1,12 µm) și un senzor de adâncime de 5 MP (FF, f / 2,4 și 1,12 um).

Camera frontală este în schimb de 32 megapixeli (f / 2.2 și 0.8µm).

Ca de obicei în gama medie, ceea ce suferă cel mai mult este camera ultraangulară care uneori nu reușește să compenseze în mod adecvat contrastele de lumină puternică, în altele sau în medii mai puțin iluminate prezintă un pic mai mult zgomot care șterge o fotografie. În orice caz, își face treaba și, datorită unghiului de vizualizare ridicat, vă permite să includeți mai mulți subiecți în fotografie, chiar dacă sunt apropiați. Camera principală este complet diferită, realizând fotografii bune în toate condițiile de iluminare, evident în raport cu gama de prețuri, grație procesării software obișnuite și HDR. Omite fără probleme camerele și fotografiile Redmi Note 10 Pro, care presupun că este principalul său rival, dar care costă încă câteva zeci de euro mai puțin.

Pe de altă parte, în domeniul video, există o lipsă de stabilizare optică pentru toți cei trei senzori fotografici, dar, dacă este necesar, se poate activa stabilizarea digitală, ceea ce face totuși o recoltă importantă a imaginii. Puteți înregistra complet HD la 30 fps sau 4K la 30 fps, din păcate nu 60 fps, dar cel puțin la toate rezoluțiile puteți comuta de la un senzor la altul în timp ce înregistrați.

Baterie și autonomie

Bateria de Samsung Galaxy A52 are 4500 mAh și acceptă încărcarea rapidă la 25 W, dar evident nu are încărcare wireless, încă puțin prezentă în această gamă de prețuri. Compania coreeană oferă o durată de până la două zile, dar noi, folosind clasicul nostru, am putut adăuga până la aproximativ 5 ore de ecran luminat în timpul unei zile de lucru obișnuite. Aceasta înseamnă că acoperă cu ușurință întreaga zi, dar două zile pot veni doar cu o utilizare mai relaxată.

În orice caz, nu se spune că prin viitoarele actualizări de software situația nu poate fi îmbunătățită, în cazul în care vom actualiza această revizuire.

În concluzie

În concluzie Galaxy A52 este smartphone-ul Samsung pentru toată lumea, pentru cei care caută un produs cu o valoare excelentă pentru bani (mai ales datorită promovării lansării care îl reduc la 70 €), care funcționează bine și oferă un echilibru bun pe toate aspectele precum multimedia, camere, autonomie și performanță. Spre deosebire de anul trecut sau cu Galaxy A51, nu am observat niciun dezavantaj major al software-ului, în timp ce aceeași caracter complet rămâne în ceea ce privește funcțiile, chiar și cu unele îmbunătățiri aici și acolo.

Pe scurt, dacă ați decis să vă faceți al dumneavoastră, nu veți fi dezamăgiți de alegere, dar fiți atenți: cei care cumpără acest smartphone cu intenția de a-l păstra în buzunar mulți ani (chiar și 3 sau 4) sfatul este să vă concentrați asupra variantei 5G, mai scumpă, dar în același timp pregătită pentru conectivitatea viitoare și cu câteva alte pietre prețioase, cum ar fi rata de reîmprospătare a ecranului care ajunge la 120 Hz, ceea ce conferă și mai mult senzația de fluiditate mai mare.

Samsung Galaxy A52 este disponibil din martie la 379 EUR dar nu sunt deseori oferte și reduceri.

Alte oferte.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *