Anul trecut, în cadrul revizuirii Mi 10 Lite, am intitulat „5G nu mai este elitist”, aducând pentru prima dată această conectivitate la un interval de preț rezonabil. 2020 a cunoscut atunci multe lansări în acest sens și anacronic, acest 2021 a început din nou în numele smartphone-urilor 4G. Amuzant, dar atât, Xiaomi Mi 11 Lite de fapt, este disponibil în două versiuni, iar cea pe care o vedem astăzi mai detaliat este cea LTE, care acceptă până la 4G +.

Un alt smartphone dintr-o familie se confruntă deja destul de mare cu Redmi Note 10 Pro și Poco F3, vândut practic la același preț. Va putea Xiaomi să le susțină în mod adecvat din partea software-ului?

Unboxing-ul Xiaomi Mi 11 Lite

În interiorul pachetului Xiaomi Mi 11 Lite se află încărcătorul de 33 W, cablul USB de tip C pentru încărcare și transfer de fișiere, un capac de protecție transparent și o folie de protecție pre-aplicată pe ecran.

Recenzie video Xiaomi Mi 11 Lite

Proiectare și ergonomie

Design și ergonomie ei sunt de fapt calul principal al acestuia Xiaomi Mi 11 Lite. Extrema 6,8 mm subțire și greutatea foarte redusă a 158 grame face acest produs incredibil, care variază foarte mult față de concurență și alte produse chinezești de uz casnic. Chiar și partea din spate de la sfârșit are o nuanță strălucitoare, tinerească, ceea ce face ca mouse-ul gri al multor smartphone-uri de casă chineze să fie doar o amintire îndepărtată.

Subțire, însă, nu înseamnă compact și, de fapt, dimensiunile rămân cele ale unui smartphone tipic din ultimii ani, dar pe de altă parte corpul trebuie să aibă un ecran mare de 6,55 inci de bună calitate. Tehnologie amoled, rezoluție FHD + și rată de reîmprospătare de 90 Hz (rată de eșantionare 240 Hz) și suport HDR10 +. Calitatea este bună atât în ​​ceea ce privește culoarea, cât și luminozitatea, care are o gamă suficient de largă pentru a fi plăcută atât în ​​întuneric, cât și în lumina soarelui. Din păcate (trebuie să subliniez că unitatea mea) unitatea noastră nu este perfect uniformă, deci partea inferioară este puțin mai rece decât partea superioară, acest lucru sugerând că cele mai bune OLED-uri nu au fost selectate, ci au fost considerate și defecte similare se găsesc și la produsele de nivel superior , este și va fi apanajul norocului tuturor.

Nu există senzor de amprentă sub afișaj care, comparativ cu Mi 10 Lite de anul trecut, a fost mutat pe butonul de pornire. Funcționează foarte bine și este receptiv și precis, dar obiectiv sub ecran, ar fi dat un sentiment mai mare de grijă, diferențându-l mai mult de Redmi și Poco care au aceeași soluție.

Mai jos este un difuzor cheie care funcționează împreună cu capsula urechii din difuzor pentru a oferi efectul stereo atunci când redați melodii, videoclipuri sau apeluri hands-free, calitatea este bună și, în general, garantează o experiență bună în contextul multimedia., totuși, portul audio de 3,5 mm lipsește.

Senzorul de proximitate este acolo și funcționează bine, la fel și răspunsul la vibrații care este întregul corp.

Xiaomi Mi 11 Lite

Funcționalitate

Zona software rămâne punctul de durere al smartphone-urilor Xiaomi, chiar și pe acest Mi 11 Lite care are de fapt aceeași versiune și aceleași defecte ca Redmi Note 10 Pro.

Este Android 11 cu o interfață grafică MIUI 12 care va fi în curând actualizată la versiunea 12.5, pe care am început deja să o vedem primele sale noutăți. Primul lucru care atrage atenția după configurarea inițială este prezența aici și a multor aplicații preinstalate care, totuși, din fericire, pot fi dezinstalate.

În setări există posibilitatea de a clona aplicații pentru a utiliza mai multe conturi pe diverse rețele sociale, jocul video turbo pentru a promova performanța în comparație cu economisirea de energie, capacitatea de a deschide aplicații în fereastră, modul Lite pentru acele smartphone-uri mai puțin practice și diverse setări avansate de economisire a energiei dacă ne aflăm departe de un încărcător de baterii și de o mică încărcare reziduală.

Din păcate, mari absenți sunt Xiaomi Super Wallpaper, imagini de fundal animate care se adaptează foarte bine la ecranul amolat. Cu toate acestea, le puteți instala manual (link).

Per ansamblu, sistemul de operare funcționează bine, unele întârzieri ocazionale sau trecerea forțată la o rată de reîmprospătare de 60 Hz pe unele aplicații reprezintă o limitare a experienței utilizatorului, care, totuși, are toate în considerare gama de prețuri. faptul că nu există publicitate pe niciun ecran în timpul prezenței Patch de securitate ianuarie 2021, indică faptul că Xiaomi nu pare să aibă nicio intenție de a modifica registrul în acest sens, preferând să comercializeze n smartphone-uri cu aceleași defecte.

Performanţă

După cum am spus, există două variante ale Xiaomi Mi 11 Lite: această variantă pe care o putem defini LTE, care acceptă conectivitate de până la 4G + este echipată cu procesor Qualcomm Snapdragon 732G în timp ce varianta 5G are noul Qualcomm Snapdragon 780. Vom vorbi despre cel de-al doilea model și diferențele în ceea ce privește performanța în următorul videoclip, de îndată ce vom avea ocazia să îl încercăm, în timp ce subiectul modelului acestei revizuiri este tocmai acel LTE, ca și cel mai economic. În ceea ce privește memoria internă, puteți alege versiunea de 64 sau 128 GB, ambele cu 6 GB RAM.

Are același procesor ca Redmi Note 10 Pro și se comportă ca atare: există ezitare aici și colo, dar, în general, este suficient de receptiv și rapid pentru a fi folosit chiar și rapid.

În mod similar, recepția funcționează și cu toate acestea nu mi-a plăcut această degradare față de anul trecut de conectivitatea 5G realizată în practică doar pentru a crește prețul acestei variante.

De asemenea, este echipat cu NFC pentru plăți digitale, Bluetooth 5.1, USB Type-C.

aparat foto

Sectorul fotografic este de fapt poziționat la jumătatea distanței dintre Redmi Note 10 Pro și Poco F3, cu un senzor principal de 64 de megapixeli (f / 1.79) cu un 4-în-1 pixel și 1.4 micro-pixel binning, un senzor ultra-larg de la 8 megapixeli (f / 2.2) și 5 megapixeli (f / 2.4) senzor telemacro și un bliț monoton. În față în loc de Xiaomi Mi 11 Lite are un senzor de 16 megapixeli, în timp ce varianta 5G folosește un senzor de 20 megapixeli.

Calitatea este bună în raport cu gama de prețuri cu unghi larg, care suferă cel mai mult de contraste clare și macro, care este de obicei destul de inutilă. Camera principală, totuși, face fotografii frumoase și spun doar puțin mai jos comparativ cu Redmi Note 10 Pro. La selfie-uri îmi place nuanța pielii, dar HDR este oarecum limitat. Nimic nou, prin urmare, în comparație cu Mi 10 Lite pentru care nu a existat nici involutie, nici evoluție.

În videoclipuri poate înregistra până la 4K la 30 fps, dar la nici o rezoluție nu este posibilă trecerea de la camera cu unghi foarte mare la cea principală, dar este posibil să începeți înregistrarea video de la un senzor sau altul. Calitatea este decentă, parțial se simte lipsa stabilizării optice, dar cea electronică face o treabă bună.

Baterie și autonomie

Bateria Xiaomi Mi 11 Lite are 4250 mAh cu suport pentru încărcare rapidă la 33 W. În ceea ce privește durata, vă permite să acoperiți ziua de lucru cu mai mult de 7 ore de afișare pe ecran, datorită procesorului economic în consum și software agresiv în compararea aplicațiilor forțate pentru a economisi energie automat. Deci, se poate întâmpla ca unele notificări să ajungă târziu, pentru a rezolva acest lucru, trebuie să mergeți la setări, baterie, să faceți clic pe roata din dreapta sus, să derulați până la aplicația de economisire a energiei și să deschideți una câte una aplicațiile individuale pe care sistemul de restricții trebuie să le elimina.

In concluzie

Xiaomi Mi 11 Lite este acel smartphone de care nimeni nu a simțit nevoia, dar care probabil din acest motiv va scădea dramatic în preț și va deveni campion la vânzări în acest 2021, datorită, de asemenea, reputației construite anul trecut de la Mi 10 Lite. Nu are calități speciale, dacă nu proiecta în cele din urmă mai captivant și diferit de multe alte produse de uz casnic, dar în același timp aproape o involuție în comparație cu Mi 10 Lite 5G, apoi cu prețul de listă sau 299 Euro, de asemenea, vă sfătuim pentru că, în puțin mai puțin, puteți găsi Mi 10t Lite. Desigur, dacă îl găsiți, așa cum ne imaginăm că va fi în curând, în jur de 229 EUR sau mai puțin, în acel moment se va face o achiziție mare.

În concluzie, cu Redmi Note 10 Pro și Poco F3 în circulație, Mi 11 Lite 5G a fost mai mult decât suficient.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *