Unihertz este o companie care se concentrează exclusiv pe smartphone-uri super compacte. A făcut-o în 2018 cu prima Jelly și o va încerca din nou Gelatină 2, o reeditare cu câteva inovații care îi permit să arate mai actual și mai utilizabil, dar care, în același timp, rămân extrem de limitate. Să vedem de ce în interior revizuire.

Jelly Review 2

Cât de compact ar trebui să fie un smartphone?

Înainte de a intra în detaliu, este bine să clarific cât de compact este, deoarece acolo se află particularitatea sa: este aproape de dimensiunea unui card de credit, puțin mai mult decât un încărcător și mult mai mică decât un Samsung Galaxy S21 Ultra. Pentru cei cărora le plac numerele, să vorbim despre ele 95 x 49 x 16,5 mm (greutate 110 grame) și este pentru toate scopurile și scopurile cel mai compact smartphone Android din lume. Compania a încercat să reducă dimensiunile lățimii și lungimii în detrimentul grosimii, ceea ce îi permite totuși să fie ușor de manevrat. Are un afișaj de exact 3 inci cu o rezoluție de 480 x 854 pixeli și cu toată sinceritatea putem arunca abundent discursul multimedia. Dacă doriți să vizionați un film sau un videoclip, îl puteți face oricum, Netflix și YouTube pentru a numi câteva lucrări în liniște, dar efortul de a focaliza vederea este indispensabil.

Comparativ cu modelul anterior, ecranul a crescut cu 0,9 inci și s-a adăugat și senzorul de proximitate, ceea ce a fost foarte binevenit deoarece, de fapt, nu a existat nicio posibilitate de a opri ecranul atunci când efectuați un apel telefonic.

Construcție și proiectare

Estetic este bine construit, foarte solid și robust, cel puțin la atingere. În partea dreaptă sunt două butoane: unul pentru a porni ecranul și unul cu o funcție programabilă, portul USB Type-C și slotul SIM; în partea stângă, butonul rotativ al volumului, sub difuzor și microfon, în timp ce se află deasupra portului audio de 3,5 mm și a transmițătorului cu infraroșu. În față, în schimb, butonul Înapoi, Acasă și Aplicații recente.

Din punct de vedere ergonomic, se potrivește perfect într-o singură mână, este confortabil să manevrezi și să folosești acest afișaj pentru a naviga pe web sau prin știri, dar o întrebare este clară: astfel de afișaje mici nu mai sunt din păcate actuale cu evoluția webului de astăzi. Citirea conținutului pe site-urile care se adaptează la ecran funcționează atunci când avem cel puțin 5 inci de afișare, 3 inci și cu această rezoluție adesea spațiul dedicat textelor, linkurilor, scrierilor este prea limitat și există riscul să nu puteți pentru a vă bucura cu ușurință de conținut. Să luăm Facebook de exemplu, este o continuare ia-o și, uneori, pentru a vedea o postare completă, trebuie să derulați mai departe. Sau pe Instagram, în povești, textele pot fi adesea aproape ilizibile. Ca să nu mai vorbim de tastarea textului în care fie ai o mână mică, fie trebuie să stai pe transcriptorul vocal al tastaturii Google.

Hardware: faceți ce poate

Cu toate acestea, cel mai curios lucru este că, în general, funcționează bine în ciuda faptului că are hardware datat: procesorul este Helio P60 de acum aproximativ 3 ani, memoria RAM este de 6 GB bine, în timp ce cea internă este de 128 GB, dar de tip UFS 2.1. ; pe spate există un senzor de amprentă care, totuși, funcționează de 3 ori nu și 1 da, în timp ce bluetooth-ul are doar 4,2. Pe de altă parte, prezența NFC pentru plăți digitale, există radio FM care pe smartphone-urile italiene ar trebui să fie oprit, dar mă îndoiesc că se va face vreodată, voi explica în curând de ce, și câteva camere: 16 mpx principale și un front. O cameră de 8 megapixeli ale cărei fotografii sunt vizibile și nu cred că au nevoie de mai multe comentarii, dar în opinia mea este legitim să fie așa, cu siguranță nu este un produs conceput pentru iubitorii de fotografie și pentru acea zonă există deja o alegere excelentă.

Software-ul, funcționează bine, dar …

După cum am spus, funcționează bine, dar mai departe software-ul trebuie să funcționeze, nu atât despre funcționalitate și fluiditate, cât și despre actualizări. Android 10 este Patch de securitate iunie 2020 chiar mă face să mă gândesc prost la viitorul suport al acestui produs. Zvonurile vorbesc despre sosirea viitoare a Android 11, dar este greu de crezut sau de acordat credit datorită situației actuale, dacă se mișcă ceva, cu siguranță vom vorbi despre asta pe site. În rest, este un stoc Android pentru care singura adaptare este pe o aplicație de instrument preinstalată și pe gestionarea butoanelor multifuncționale ale căror intrări nu sunt traduse oricum.

Conectivitate

Apoi, există sectorul de telefonie: nu este un smartphone 5G, dar acceptă 4G, precum și două SIM-uri în același timp, recepția este de un standard bun și nimic de spus în ceea ce privește aspectul telefonului, precum și pe GPS. Pacat ca nu agregarea purtătorului prin urmare nu se poate conecta la 4G +. Bateria este în schimb de 2000 mAh, dar din cauza hardware-ului mă așteptam la un rezultat satisfăcător și, prin urmare, oferă aproximativ 5 ore de ecran aprins. Și aici există o ușoară diferență cu Jelly-ul anterior sau că bateria nu mai este de tipul amovibilului.

Preț și utilitate

Pentru a lua acasă această mică „cărămidă” ai nevoie de 199 USD, aproximativ 168 EUR la cursul de schimb curent și cu această cifră poți lua acasă Poco X3 NFC, Galaxy A41 sau Realme 7 pe care, evident, le fac totul mult mai bine, dar sunt evident mai mari. Deci o recomand sau nu?

Am apreciat unele inovații comparativ cu primul Jelly, cum ar fi actualizarea de la 2,1 la 3 inci a ecranului, dar, în opinia noastră, pentru o utilizare cu adevărat inteligentă, un ecran de cel puțin 5,1 inci în HD este acum esențial, altfel și ele sunt o funcționalitate pe care ni le oferă astăzi internetul. Deci, nu este considerat un smartphone real, deoarece este destinat în 2021, este mai mult un telefon cu funcții inteligente.

Cu toate acestea, aceasta este, de asemenea, o viziune destul de simplistă a produsului, deoarece în anumite privințe poate fi perfectă. La fel ca celor cărora le place să-l folosească în timpul cursei și al antrenamentelor ca player de muzică, cu care putem conecta căștile și urmărim traseul cu GPS, fie în esență ca un telefon de rezervă, fie de ce nu, ca cea mai importantă cheie pentru ceva frumos Detoxifiere digitală fără a fi necesar să vă deconectați de la rețea, ci să limitați pur și simplu posibilele distrageri virtuale la sursă. Pe scurt, văd câteva utilizări, dar fără îndoială o nișă.

Este disponibil pentru cumpărare pe site-ul oficial.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *