în afară de suport pentru senzorii afișați, una dintre noile caracteristici testate pe acesta Android 12 este rotația automată a ecranului dispozitivului pe baza orientării suprafeței.

În loc să se bazeze exclusiv pe giroscop, această caracteristică folosește camera frontală pentru a detecta orientarea feței și, prin urmare, pentru a roti sau nu conținutul de pe ecran.

Cu toate acestea, această caracteristică poate fi disponibilă și pentru smartphone-urile care nu sunt pentru familie Google Pixel, așa cum poate fi inclus în AOSP.

Rotația automată a ecranului Android 12 arată ca o caracteristică AOSP

Tipsterul Mishaal Rahman raportează că funcția este activată în prezent, dar din păcate nu este încă operațională, adaugă, de asemenea, că pare a fi o caracteristică AOSP și nu exclusivă pentru dispozitivele Pixel, așa cum se credea anterior.

Caracteristica de a roti ecranul în funcție de orientarea suprafeței este respectă confidențialitatea, deoarece procesul se face în întregime pe dispozitiv și nu sunt salvate sau trimise fotografii către serverele de pe Google.

Deoarece se bazează pe o previzualizare pentru dezvoltatori, nu este sigur că această caracteristică va fi disponibilă atunci când Android 12 va fi lansat în versiunea finală la sfârșitul acestui an.

S-ar putea să vă intereseze și: Există o previzualizare a dezvoltatorului Android 12 gata de descărcare pentru Pixel: iată știrile

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *