Noile cercetări de la Trinity College Dublin deschid altele noi îngrijorări cu privire la intimitate în utilizarea smartphone-urilor; conform rezultatelor cercetării, rezultă că Smartphone-urile Android și iOS comunică datele noastre la fiecare 4 minute și jumătate cu Google și Apple, chiar dacă nu le folosim.

Smartphone-ul dvs. comunică constant cu Google sau Apple

Printre datele comunicate producătorilor se numără informație cum ar fi introducerea detaliilor SIM și telefon, cum ar fi numărul de serie hardware, IMEI, adresa MAC Wifi și numărul de telefon.

Conform cercetărilor, Dispozitivele Apple nu sunt mai bune decât concurenții Android în acest comportament, deși producătorul Cupertino face în special protecția confidențialității unul dintre punctele sale forte.

Diferența dintre dispozitivele Google și Apple este, totuși, și se referă la cantitatea de date comunicate în timp ce dispozitivul nu este utilizat: 1 MB de date trimise de un dispozitiv Google Pixel inactiv la fiecare 12 ore, 52 kB trimise de pe iPhone.

Informații de bază care pot fi utilizate într-o varietate de moduri; de exemplu, accesarea adresei MAC vă permite să identificați un dispozitiv dintr-o rețea WiFi, cum ar fi un router sau alt dispozitiv conectat. Dar înseamnă, de asemenea, că Apple și Google pot ști nu numai unde suntem, ci cine suntem aproape și când.

Pentru cei mai apropiați de industrie, cercetările nu arată altceva decât noutate confruntarea eternă între protecția datelor și serviciile oferite; utilizarea serviciilor cloud, a hărților sau a multor altele necesită accesul la informațiile legate de dispozitivele noastre, locația noastră și multe altele. În același timp, totuși, schimbul de astfel de date trebuie luat în considerare atunci când utilizatorul folosește astfel de servicii și minimizat atunci când nu face acest lucru.

Google ca răspuns la cercetare a descris de fapt cum aceste comunicări stau la baza smartphone-urilor moderne:

Acest raport detaliază acele comunicări, care vă ajută să vă asigurați că software-ul iOS sau Android este actualizat, serviciile funcționează conform intenției și că telefonul dvs. este sigur și funcționează corect.

Apple nu a emis încă nicio declarație. Pe scurt, dacă doriți să utilizați un smartphone, acesta este prețul pe care îl plătești.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *