Când încă frecventam universitatea, mi-am dorit adesea să pot avea la dispoziție o aplicație care să-mi digitalizeze notele, dar soluțiile disponibile în acel moment erau fie plătite integral, fie îmi permiteau să scanez câteva pagini sau porțiuni de text. Pe scurt, dacă aș vrea să digitalizez un caiet plin de note universitare, singura alternativă posibilă ar fi să distribui câțiva euro.

Motivele pentru care este preferat digitalizat un text scris poate fi foarte mult: dintr-o reorganizare mai simplă a ideilor și a muncii care poate fi realizată printr-un dispozitiv electronic, cum ar fi un smartphone, o tabletă sau chiar mai bine, un computer; pentru o securitate mai mare în ceea ce privește disponibilitatea, pentru a avea un document care este întotdeauna accesibil, rezistent la elemente și cu un risc mai mic de a fi pierdut pentru totdeauna.

Iată Stack, aplicația Google pentru digitalizarea documentelor

Astăzi există mai multe soluții care vă permit să digitizați textul scris. Ultima sosire este Munzell, o aplicație dezvoltată de incubatorul intern Google – Zona 120 – și acest lucru vă permite scanează orice document și salvează-l automat pe Google Drive. Ideea vine de la Christopher Pedregal, cofondator al Socratic, un startup cumpărat de Google cu câțiva ani în urmă, care a folosit inteligența artificială Google și tehnologiile de înțelegere a limbajului pentru a dezvolta soluții care facilitează învățarea.

Christopher Pedregal a decis apoi să folosească aceleași tehnologii pentru o mai bună organizare a documentelor, experimentând ideea cu Matthew Cowan și lucrând la DocAI, o tehnologie capabilă să analizeze miliarde de documente. Stack se naște din combinația acestor tehnologii.

La lansare, Stack poate scanează și digitalizează documente de diferite dimensiuni precum facturi, chitanțe de cumpărare și documente de identitate, care sunt apoi convertite în fișiere PDF. Dincolo de asta, și inteligența artificială poate evidențiază cele mai importante părți ale unui text, o funcție foarte utilă pentru studenții care doresc să revizuiască cele mai importante pasaje ale notelor lor. În cazul facturilor, de exemplu, Stack poate identifica informații cheie, cum ar fi data scadenței facturii, suma totală datorată sau numărul contului.

După ce a făcut o fotografie a unui document, inteligența artificială este capabilă să recunoască textul și așa mai departe introduceți-l direct într-o categorie precum facturi, asigurări, ocuparea forței de muncă, bancare, juridice etc. Este posibil să adăugați mai multe pagini ale unui document, atâta timp cât întregul document este întotdeauna la îndemână și, de asemenea, să căutați în document, pentru a ajunge imediat la informațiile de care aveți nevoie.

Nu în ultimul rând, Stack vă permite, de asemenea protejează un document prin amprente digitale sau prin recunoaștere facială. Aplicația va fi în curând disponibilă pentru descărcare gratuită pe Google Play Store din țara noastră. Încă nu există noutăți despre debutul probabil pe AppStore. Între timp, însă, puteți descărca fișierul APK.

APK | PILA | Descarca

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *