La începutul acestei luni, Vodafone și-a închis rețeaua 3G și acum un alt operator de telefonie se pregătește să facă acest pas: vorbim despre TIM care, cu ocazia prezentării ultimelor rezultate financiare, a anunțat că avea acest obiectiv planificat pentru anul viitor.

Închiderea rețelei 3G vizează, printre altele, îmbunătățirea acelor 4G și 5G, adică atât cele mai utilizate de smartphone-urile moderne, cât și cele capabile să garanteze utilizatorilor o experiență mai plăcută și mai completă în utilizarea diferitelor servicii web. .

Vă reamintim că tehnologia 3G permite transferul de date să profite de servicii precum descărcarea de informații, schimbul de e-mailuri și aplicații normale de mesagerie instant, toate prin standardul UMTS (Universal Data System). Telecomunicații mobile). Această tehnologie a fost înlocuită acum cu 4G LTE, capabil să susțină viteze semnificativ mai mari.

Oprirea rețelei 3G a TIM este programată pentru anul viitor

TIM a anunțat că planul său strategic pentru perioada de trei ani 2021-2023 prevede, de asemenea, închiderea rețelei 3G, programată pentru 2022, și îmbunătățirea tehnologiilor 4G, 5G, FWA și FTTx, pentru a reduce decalajul digital care a caracterizat de mult sectorul telecomunicațiilor din țara noastră.

Rețeaua 3G va fi exploatată de TIM pentru a actualiza rețeaua 4G în timp ce în prezent nu există noutăți pentru rețeaua 2G, care în planurile operatorului ar trebui să rămână operațională cel puțin până la 31 decembrie 2029.

Închiderea rețelei 3G TIM va implica o schimbare majoră pentru unii dintre operatorii săi virtuali dependenți de infrastructură, începând cu Kena Mobile (ai cărui clienți trebuie să utilizeze în prezent rețeaua 3G pentru a naviga în timpul apelurilor).), Pentru care tehnologia VoLTE va fi în curând disponibil. Din păcate, în prezent nu există informații despre momentul în care acest serviciu va fi de fapt acceptat.

Puteți găsi toate ofertele TIM urmând acest link.

Citește și: cele mai bune oferte de telefon

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *