Remodulări – rective modificări unilaterale ale clauzelor contractului – sunt, fără îndoială, practica operatorilor de telefonie care sunt cel mai neplăcuți de clienți și TIM se pregătește pentru luna Mai cu greu va fi o excepție.

Aceasta oferă noua modelare TIM

Data care va fi încercuită în roșu pe calendar este cea a 9 mai 2021 iar clienții cu unele oferte active de rețele mobile vor fi implicați – în acest moment lista completă este încă necunoscută – nu mai sunt pe piață.

În special, toți clienții afectați vor primi un pachet suplimentar de 20 GB trafic lunar de date din momentul în care primește comunicarea și, pe de altă parte, vor trebui să facă față unei creșteri în 2 euro în fiecare lună începând cu prima reînnoire a ofertei după 9 mai.

Nicio modificare nu va afecta clienții ofertei convergente fix-mobile de la TIM Unica, care va continua să joace „Giga Unlimited” în fiecare lună.

Ce oferte TIM vor trece din nou

După cum sa menționat, în prezent toate ofertele vechi TIM care vor suferi aceste modificări sunt necunoscute, întrucât o listă oficială nu a fost încă publicată.

Cu toate acestea, conform unor indicații, operatorul a trebuit să vizeze cele mai mici oferte, cu referire în special la cele la care se prețează în prezent 5,99 € lunar e 6,99 euro pe lună, care, prin urmare, va crește la 7,99 și respectiv 8,99 euro pe lună.

Informații în curând

Desigur, așa cum se întâmplă întotdeauna, toți clienții TIM afectați de aceste modificări contractuale vor fi informați cu mult timp în avans: campania de informare prin SMS va începe luni. 29 martie 2021.

Alternativ, operatorul poate utiliza și alte canale de comunicații, cum ar fi: IVR dedicat gratuit 409164 din SIM-ul reîncărcabil implicat, Serviciul Clienți 119 și o secțiune dedicată consumatorilor site-ului oficial.

Tot din 29 martie, toți clienții TIM la care au ajuns informații cu privire la modificarea iminentă a condițiilor contractuale vor putea găsi cu ușurință toate informațiile relevante, intrând în secțiunea MyTIM din aplicația oficială sau de pe site-ul web al operatorului sau contactând clientul TIM Serviciul 119.

Dreptul de retragere

Ca de obicei, în prezența unei modificări unilaterale a clauzelor contractului, toți consumatorii implicați au dreptul să se retragă din contract mai devreme, în conformitate cu dispozițiile articolului 70 alineatul (4) din Codul comunicațiilor. Alternativ, consumatorii pot, de asemenea, să oprească complet oferta mobilă sau să treacă la alta.

În cazul de față, totul Clienții TIM implicat în această nouă rundă de remodelare va putea exercita dreptul de retragere sau treceți la un alt operator național, fără a suporta penalități sau costuri de dezafectare de orice fel, la expirarea internetului.8 mai 2021.

Trebuie remarcat faptul că clienții interesați să se retragă din contract în avans vor trebui să furnizeze unul specific comunicare către TIM. Solicitarea aferentă trebuie trimisă către TIM prin intermediul PEC la adresa recesso_linee_mobili@pec.telecomitalia.it – atașați documentul de identitate al titularului contractului și utilizați ca subiect „Modificarea condițiilor contractuale” -, apelând Serviciul Clienți 119 sau mergând la un magazin TIM (Magazine sociale, retail TIM, francizat). Sunt excluși Monobrand este Multibrand. Aceeași comunicare va fi necesară și în cazul unui transfer către un alt operator din cauza „Modificării condițiilor contractuale”.

Aceștia pot solicita TIM să dezactiveze oferta supusă remodelării, menținând în același timp propriul SIM activ, precum și planul tarifar de bază și orice altă ofertă care ar putea fi activă pe acesta.

În plus, toți clienții implicați vor avea ocazia să activeze o ofertă TIM nouă și diferită, intrând în zona personală MyTIM a site-ului sau aplicației oficiale sau apelând numărul gratuit 40916.

În cazul achiziționării unui produs prin finanțarea și dezactivarea ofertei sau încetarea liniei sau trecerea către un alt operator, planul de rambursare prevăzut în contract nu trece prin nicio modificare.

S-ar putea să vă intereseze și: Cele mai bune oferte de telefon de la Vodafone, TIM, Iliad și WINDTRE

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *