Smartphone-urile vechi pot fi exploatate pentru diverse activități, chiar de mare importanță socială și un exemplu este ceea ce ne vine dintr-o inițiativă interesantă. Samsung Electronics: gigantul coreean, de fapt, își reutilizează telefoanele vechi pentru a permite un acces mai mare la asistența medicală oftalmică în cele mai sărace comunități.

Partener Samsung cu acesta Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii (IAPB) este Sistemul de sănătate al Universității Yonsei (YUHS) pentru a crea un dispozitiv medical care are ca scop protejarea oamenilor de bolile ochilor prin reciclarea smartphone-urilor Galaxy învechite.

Samsung Upcycling cu EYELIKE încearcă să apere vederea

Această inițiativă, care face parte din proiectul mai mare cunoscut sub numele de Galaxy Upcycling, își propune să ofere ajutor în abordarea celor miliarde de cazuri de probleme de vedere care pot fi evitate cu un diagnostic corect.

Mai ales în țările cele mai sărace, bolile vizuale sunt dificil de prevenit din cauza lipsei de echipamente adecvate și a disponibilității limitate a facilităților accesibile pentru populație, iar camera EUSELIKE de la Samsung reprezintă o soluție ideală, permițând astfel îmbunătățirea tehnologiei . , în același timp, promovează practici mai durabile.

Samsung Galaxy EYELIKE

Sistemul proiectat de gigantul coreean implică utilizarea unei camere EYELIKE pentru fundus, care este conectată la un smartphone Samsung Galaxy vechi, care are sarcina de a captura imagini și, printr-un algoritm special de inteligență artificială, să analizeze fotografiile obținute, în pentru a putea diagnostica orice boli oftalmice.

Sistemul proiectat de Samsung, bazat pe utilizarea diferitelor tehnologii optice și pe suportul inteligenței artificiale, are printre punctele sale forte că este destul de ieftin și, prin urmare, poate fi exploatat pentru a satisface cele mai sărace populații.

Programul Samsung, activ deja de mai bine de doi ani în Coreea de Sud, a fost extins acum și în alte țări, precum India, Maroc și Papua Noua Guinee. Și în proiectele gigantului coreean există extinderea sa viitoare la alte zone sărace ale planetei.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *