De ce să risipim sursa de energie care ne înconjoară peste tot și în mod constant? Aceasta este întrebarea pe care cercetătorii de la Universitatea Penn State, care a încercat să găsească un răspuns publicând un studiu într-un jurnal foarte autorizat, Fizica materialelor astăzi. Studiul vede dispozitivele purtabile ca protagoniști care, potrivit oamenilor de știință, pot fi reîncărcați de unde radio (cum ar fi Wi-Fi) folosind tehnologii avansate. Tehnologia exploatează un anumit sistem de antenă dezvoltat de cercetătorii conduși de Huanyu Cheng.

unde radio purtabile

„Trebuie să valorificăm energia care ne înconjoară, undele radio sunt peste tot. Ar fi risipită energie dacă nu o vom folosi și scopul nostru este să o folosim pentru a o transforma în electricitate. „Acestea sunt cuvintele lui Cheng, care apoi a explicat cum, pentru a atinge acest obiectiv, cercetătorii au dezvoltat două antene metalice elastice plasate împreună cu material grafen conductor, de asemenea acoperite cu metal. Este capabilă să funcționeze chiar și atunci când este întinsă sau pliată și capabilă să transmită date wireless colectate de senzori purtabili pentru monitorizarea stării de sănătate.

Acest sistem este apoi conectat la un circuit care a făcut posibilă crearea unei antene capabile să convertească undele electromagnetice în electricitate. Această energie, care cu siguranță nu este suficientă pentru scopuri mai solicitante, poate fi încă utilizată pentru alimentarea dispozitivelor purtabile, cum ar fi cele care monitorizează temperatura sângelui, hidratarea și oxigenarea. Marele avantaj al energiei generate de acest sistem nu este cu siguranță puterea acestuia, ci continuitatea sa, deoarece undele electromagnetice sunt peste tot.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *