Tuse, dureri în gât, febră și pierderea gustului și a mirosului sunt printre principalele simptome ale coronavirusului. Dar este, de asemenea, adevărat că nu sunt singurele, deoarece există multe cazuri fără simptome. În prezent, principalul instrumente folosit pentru a determina dacă o persoană are sau nu un coronavirus este tamponul, dar multe companii lucrează la tehnologii care permit determinarea acestui lucru în diferite moduri. Vocalis, de exemplu, a dezvoltat inteligență artificială care poate determina dacă o persoană are coronavirus printr-un simplu screening vocal.

Cum funcționează sistemul dezvoltat de Vocalis

Inteligența artificială a Vocalis a reusi a identificat caracteristicile vocale ale pacienților care suferă de diferite boli și pentru a determina tipul acestuia pornind de la colectarea și analiza multor date. Mai exact, algoritmul ar fi capabil să atragă peste cinci sute de trăsături dintr-un eșantion de voce și să creeze o imagine, sau mai bine o spectrogramă, cu care ar putea fi diagnosticată o boală probabilă.

Când vine vorba de detectarea unei anumite boli, algoritmul trebuie mai întâi să o facă informații clinice pentru a înțelege apoi ce fel de înregistrare vocală trebuie să o identificați. De exemplu, pentru a detecta COVID-19, AI trebuie mai întâi să detecteze simptome precum febră, cefalee sau dificultăți de respirație.

Pentru a detecta date despre vocea unei persoane și a-i proteja confidențialitatea, inteligența artificială Vocalis îi cere pacientului numără de la 50 la 70. În acest fel, conform a ceea ce Shady Hasan, medic și cofondator al companiei, va dezvălui foarte puțin despre identitatea sa. În plus, algoritmul funcționează indiferent de limbaj, ceea ce ajută compania să identifice mai ușor biomarkerii vorbirii care pot fi legați de o anumită boală.

Algoritmul oferă o precizie de peste 80%

În prezent, inteligența artificială Vocalis a reușit să detecteze COVID-19 cu un precizie de aproximativ 80%. Mai precis, în februarie, compania a lansat un studiu comun cu Greater Mumbai Municipal Corporation din India, care a testat 2.000 de pacienți multilingvi, inclusiv engleză, hindi, marathi și gujarati, cu aplicația VocalisCheck. La sfârșitul studiului, algoritmul a arătat o precizie de 81,2% în identificarea cazurilor COVID-19, dintre care mulți erau pacienți asimptomatici.

Inteligența artificială a Vocalis În prezent utilizat în Statele Unite, Chile, Indonezia, Africa de Sud, România și Luxemburg atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat. Compania caută să-și ducă tehnologia și în alte țări și să achiziționeze mai multe seturi de date pentru a diagnostica COVID-19 mai precis.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *