Whatsapp va fi din nou în centrul atenției confidențialității utilizatorilor. Guvernul indian a propus un plan pentru WhatsApp pentru a vizualiza un hash alfanumeric conectat la orice mesaj trimis de utilizatorii indieni fără a putea să-l decripteze. Aceasta răspunde noilor reguli privind infracțiunile pe internet emise de guvern, care ar trebui să îmbunătățească securitatea cetățenilor care navighează pe internet și mai concret, pe rețelele sociale.

După cum a raportat The Economic Times, WhatsApp a fost informat despre modificările necesare la începutul lunii februarie, când guvernul a introdus o lege care impune ca orice rețea socială cu mai mult de 5 milioane de utilizatori activi din țară să poată oferi autorităților urme. din toate mesajele trimise, astfel încât să puteți urmări persoana care le-a trimis. Whatsapp, care are peste 400 de milioane de utilizatori în India, se încadrează cu siguranță în acest tip de reglementare, dar cererea guvernului nu pare a fi ușor de executat, departe de aceasta.

guvernul indian whatsapp

WhatsApp se confruntă cu dificultăți în gestionarea unei situații atât de complexe

De fapt, WhatsApp a declarat și a comunicat autorităților că ar fi imposibil pentru angajații săi să urmărească o masă de câteva milioane de mesaje trimise pe minut și nici nu este plauzibil ca acesta să poată stoca toate mesajele pe serverele sale. timp. nici nu le decriptează. Din cele relatate de The Economic Times, surse oficiale au confirmat disponibilitatea guvernului indian și a WhatsApp de a ajunge oricum la un acord și că autoritățile nu au cerut niciodată decriptarea mesajelor.

WhatsApp era deja în vântul schimbării politicii recente, în care compania a comunicat utilizatorilor indieni că își va partaja datele cu Facebook. Guvernul, pentru aceasta, a condus compania americană în instanță pentru a împiedica intrarea în vigoare a politicilor menționate anterior.

Whatsapp

Autoritățile indiene, la fel ca majoritatea autorităților guvernamentale mondiale, își propun să îmbunătățească securitatea utilizatorilor online, care cresc în ritm impresionant în India. Guvernul dorește să îi protejeze pe cei mai vulnerabili de conținutul neadecvat și este hotărât să reducă campaniile de dezinformare, în special în regiunea Kashmir, care a fost întotdeauna o regiune delicată din punct de vedere geopolitic.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *