Au mai rămas doar câteva ore pentru evenimentul din 29 martie, timp în care Xiaomi va prezenta i smartphone-uri noi din seria Mi 11 și din seria Mi MIX. Întoarcerea Xiaomi Mi MIX a fost confirmată chiar de companie, care a lansat și câteva informații importante despre aceasta.

Mai exact, noul Xiaomi Mi MIX va implementa tehnologie proprietară bazată pe di lentilă lichidă ceea ce face posibilă coexistența unui obiectiv macro și a unui obiectiv tele într-o singură cameră. Ideea Xiaomi este să simuleze funcționarea ochiului uman, putând să se concentreze asupra oamenilor și obiectelor situate la o anumită distanță.

Dar cum va funcționa această tehnologie auto-dezvoltată? Pentru a explica este Xiaomi însuși: obiectivul funcționează printr-un lichid conținut într-un film ultra-subțire care, fiind controlat de un mecanism electronic, este capabil să modifice curbura ascendentă pentru a efectua operații de focalizare rapidă și precise. Această tehnologie se caracterizează și prin indicele său ridicat de transmisie a luminii, pentru dispersie foarte redusa și pentru rezistența sa remarcabilă la medii extreme. Mai important, un astfel de obiectiv ocupă mult mai puțin spațiu decât o configurație obișnuită de cameră triplă sau cvadru cu un obiectiv Macro și pânză separată, oferind producătorilor mai multă flexibilitate pentru a profita pentru a implementa caracteristici suplimentare.

Xiaomi Mi 11 Ultra cu baterie anod siliciu-oxigen

Dar nu se oprește aici. Am spus că pe 29 martie va prezenta Xiaomi bine il smartphone-uri noi ale familiei Mi 11. Ei bine, compania a raportat și asta Xiaomi Mi 11 Ultra va fi primul smartphone cu o baterie cu anod silicon-oxigen capabil să ofere densitate de putere mai mare, capacitate mai mare și timpi de încărcare mai scurți.

Xiaomi a folosit o tehnologie similară pe Mi MIX Alpha, deși utilizarea sa nu a dus la rezultate atât de pozitive. Acest smartphone, de fapt, a folosit o baterie anodică de 4.050mAh nanosilicon, dar eficiența redusă de încărcare a cauzat o pierdere mare de litiu, scurtând durata ciclului bateriei.

Cu bateriile cu anod de siliciu-oxigen din a doua generație, Xiaomi adoptă totuși un sistem care este deja utilizat în bateriile de mașini electrice și care va crește semnificativ densitatea de putere a bateriilor alimentate cu baterii.

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *