In cativa ani Xiaomi a reușit să câștige clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume alături de companii de calibru Samsung, Apple și Huawei. Meritul acestor rezultate este în mod evident legat de strategia de afaceri incredibilă care a determinat gigantul chinez să fie un reper nu numai în gama medie, ci și în segmentul premium unde Xiaomi Mi 11 5G se confirmă ca un dispozitiv complet din toate puncte de vedere, așa cum am indicat în recenzia noastră.

Creșterea Xiaomi pare de neoprit

În aceste ore Xiaomi a prezentat rezultate financiare pentru 2020 unde poate fi identificată o creștere importantă pe mai multe aspecte importante, inclusiv:

  • creșterea dimensiunii cifrei de afaceri totale 19,4% anual cu 145,9 miliarde de yuani;
  • Profitul brut a crescut cu 28,7% anual cu 36,8 yuani;
  • profitul net a crescut cu 12,8% anual cu 13 miliarde de yuani.

„În 2020, afacerea noastră globală și-a revenit din impactul pandemiei COVID-19 și a menținut o creștere constantă. De la lansarea COVID-19, Xiaomi a lucrat îndeaproape cu partenerii de afaceri pentru a accelera continuarea muncii și a producției. În timpul pandemiei, produsele și serviciile noastre au ajutat oamenii să își îmbogățească viața și să rămână conectați, iar cererea pentru produsele noastre a rămas stabilă ”, a declarat compania într-un comunicat.

Rezultate financiare Xiaomi Q4 2020

Rezultate financiare legate de T4 2020, din care:

  • venitul total a crescut cu 24,8% anual cu 70,5 miliarde de yuani;
  • Profitul brut a crescut cu 44,4% anual cu 11,3 miliarde de yuani;
  • profitul net ajustat a crescut cu 36,7% anual cu 3,2 miliarde de yuani.

Rezumând detaliile serviciilor financiare legate doar de piața telefoanelor mobile, compania chineză a generat o cifră de afaceri de 152,2 miliarde de yuani (+ 24,6% anual) cu 146,4 milioane de smartphone-uri comercializate la nivel mondial. Este impresionant de observat creșterea exponențială pe piața internă, în China, unde compania a înregistrat o creștere a vânzărilor egală cu + 51,9% anual.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cele mai bune smartphone-uri Xiaomi

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *