Xiaomi este una dintre multele companii de înaltă tehnologie care încorporează procesoare Qualcomm și MediaTek în produsele lor, dar se pare că în curând compania își va putea schimba strategia de achiziție din cauza problemelor companiei americane.

Cota Qualcomm SoC scade la 55%

De fapt, se pare că Qualcomm suferă de unele restricții privind furnizarea de cipuri 5G din cauza lipsei globale de semiconductori, o condiție care ar fi încurajat compania chineză să apeleze la MediaTek pentru a atenua problemele.

Ca o consecință a acestei schimbări strategice, după cum indică un raport UDN, se pare că gigantul chinez a avut-o revizuit în jos cantitatea de SoC Qualcomm variind de la actualul 80 la 55%, o scădere destul de mare pentru Qualcomm. Beneficiarul acestei noutăți este evident MediaTek, care se așteaptă la o creștere semnificativă a veniturilor care depășesc 100 de miliarde de yuani, aproximativ 13 miliarde de euro în schimb.

Știrea nu este o lovitură: de multe luni problema lipsei semiconductoarelor afectează agenda politică și planurile de afaceri ale țărilor și ale companiilor de înaltă tehnologie din întreaga lume. Însuși președintele american Joe Biden încearcă să rezolve definitiv această criză serioasă prin consolidarea lanțurilor de aprovizionare, un obiectiv extrem de provocator.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cele mai bune smartphone-uri Xiaomi

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *