Aceste zile Xiaomi a demonstrat o multitudine de noi produse și tehnologii despre care vom auzi în următoarele săptămâni. De fapt, pe lângă lansarea Xiaomi Mi 11i, Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 11 Lite, Xiaomi Mi 11 Pro și primul smartphone pliabil Xiaomi Mi MIX FOLD, compania a mai dezvăluit cip proprietar concepute pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor.

Cip proprietar pentru fotografii high-end

Xiaomi Surge C1 este un proces de semnal de imagine (ISP) care utilizează o serie de algoritmi proprietari (3A) concepute pentru a gestiona și îmbunătăți fotografierea în următoarele trei domenii:

  • Autofocus (AF), pentru a face fotografii subiecților la viteză mare chiar și în condiții de lumină slabă, fără a pierde focalizarea;
  • echilibru alb (AWB), pentru a corecta tonul alb în condiții de fotografiere cu lumină puternică;
  • Expunere automată (AE), pentru a face fotografii cu nivelurile de expunere potrivite pentru a păstra gama dinamică potrivită.

chip de procesare a semnalului de imagine xiaomi surge c1

Procesorul Xiaomi Surge C1 este lipit direct pe placa de bază a smartphone-ului Xiaomi Mi MIX FOLD și separat de procesorul principal. Dezvoltarea sa a necesitat ani de cercetare și dezvoltare și o investiție globală de peste 18 milioane de euro.

Nu este prima dată când Xiaomi dezvoltă un procesor acasă: deja în 2017, la lansarea Xiaomi Mi 5c, fabricase cipul Surge S1. Nu este clar dacă Surge C1 va rămâne exclusiv pentru Xiaomi Mi MIX FOLD sau dacă își va găsi locul și în alte modele de smartphone-uri Xiaomi, dar deja în următoarele săptămâni vom putea cunoaște în detaliu funcționarea sa atunci când evaluăm calitatea fotografiile făcute cu modulul foto pliabil marca Xiaomi.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cele mai bune smartphone-uri Xiaomi

.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *